Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη για τον 16χρονο που δέχτηκε σφαίρα από αστυνομικό – Χτυπήθηκε και ο πατέρας του (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι οργισμένες αντιδράσεις για τον βαρύ τραυματισμό του 16χρονου από σφαίρα αστυνομικού στην Θεσσαλονίκη. Δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στον οικισμό «Αγία Σοφία» στα Διαβατά, κοντά στο κτίριο της υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, έστησαν οδοφράγματα και άναψαν φωτιές στην οδό Πόντου.

Δείτε επίσης: Ξεσηκωμός για το νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας – Oι αστυνομικοί που ξεκίνησαν την καταδίωξη ήταν μέσα στο βενζινάδικο (Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια για τον πυροβολισμό του 16χρονου – Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομο πυροβολισμό

Σύμφωνα με πληροφορίες πυρπολήθηκαν και δύο οχήματα εκσκαφέων, ενώ καίγονται λάστιχα.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη επενέβη στο σημείο με δυνάμεις των ΜΑΤ να επιχειρούν για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους, χρησιμοποιώντας χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν στην Θεσσαλονίκη και το πρωί στα δικαστήρια όπου μεταφέρθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο , Κώστα Φραγκούλη.

Χτυπήθηκε και ο πατέρας του

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκε ομάδα Ρομά, επικράτησε μεγάλη ένταση, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια ενώ ισχυρά είναι τα αστυνομικά μέτρα τόσο εντός όσο κι εκτός των Δικαστηρίων.

Μάλιστα βίντεο καταγράφει τη στιγμή που δυνάμεις των ΜΑΤ επιτίθενται και ρίχνουν στο έδαφος τον πατέρα του 16χρονου. «Τον γιο μου σκότωσαν» φέρεται ο πατέρας, την ώρα που αστυνομικοί τον ρίχνουν στο έδαφος τον ακινητοποιήούν και ένας τον γρονθοκοπεί στην πλάτη. Λίγο αργότερα ο πατέρας αφέρθηκε ελεύθερος και του επετράπη να εισέλθει στο Δικαστικό Μέγαρο.

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης και στην Αθήνα, συγκεκριμένα σε καταυλισμό Ρομά πίσω από το Νομισματοκοπείο, σε καταυλισμό Ρομά πίσω από το Νομισματοκοπείο, όπου ομάδα περίπου 40 ατόμων βγήκε από τον καταυλισμό των Ρομά, κοντά στο Νομισματοκοπείο και έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Στο μεταξύ, ένταση σημειώθηκε τη νύχτα, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά. Όπως έγινε γνωστό, ομάδα περίπου 50 ατόμων συγκεντρώθηκαν στις 02.30 τα ξημερώματα στην Εγνατία Οδό, κοντά στα διόδια του Ωραιοκάστρου και στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου επί δύο ώρες απέκλεισαν τον δρόμο, ανάβοντας φωτιές στο οδόστρωμα και καίγοντας λάστιχα.

Λίγο νωρίτερα, ομάδα ατόμων είχε συγκεντρωθεί στη Συμμαχική οδό προκαλώντας φθορές σε δύο διερχόμενα οχήματα, ενώ ζημιές σε φορτηγό αναφέρθηκαν και στις 3.40 στα ξημερώματα, στα Υψώματα Διαβατών, κοντά σε οικισμό Ρομά της περιοχής. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ή κάποια προσαγωγή.

Ο 16χρονος Ρομά, που είναι και πατέρας ενός μωρού 1,5 ετών, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, με τους θεράποντες ιατρούς να κρίνουν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί